onsdag, september 21, 2005

Vi fant ungdomskilden

Kun to og en halv time biltur fra Durban finner du Drakensberg. Fjellkjeden som skiller SoerAfrika plataaet fra kysten/ lavlandet. Fjellkjeden har gjemt flere hemmeligheter dypt inne
blant topper, stup og dype daler.

I loepet av helgens tur til Sani Pass i Drakensberg kom vi over et sted som havner godt inne paa topp 10 lista over idylliske steder. Silje kalte stedet ungdomskilden. Vannet var klart og kaldt, men sola sterk og lufta varm.

Vi rakk ogsaa en tur opp et fjellpass over grensa og et stykke inn i Lesotho paa Afrikas nest hoyest beliggende bilvei, omlag 3300 meter over havet. Veien opp var baade bratt og svingete, og vi passerte is og sne paa reisen. Paa toppen besokte vi Afrikas hoyeste beliggende pub, bygde varde samt drev med litt fluefiske i en elv.

Herved er det bestemt at helger fremover maa i oekende grad benyttes til slike oppdagelsesreiser for aa maksimere den resterende tiden i Afrika. Det er fremdeles uoppdagede hemmeligheter her.

Legg merke til de ungdommelige psykologene paa bildet over, tydelig preget av et bad i ungdomskilden.

Til slutt et bilde av et typisk Lesotho-hus. Slik bor mange, i steinhus med grass til tak og lever i et land hvor intet punkt er under 1000 m.o.h.

Siden linkene mine uforstaaelig har fallt ned til bunnen av siden vil jeg minne leserne om at et et besok paa nettsidene til Bolgaa og Moi paa www.wavemoi.com kan vaere berdt et par minutter av din surfetid.