søndag, mai 14, 2006

Barcelona - fem dager i mai


Forrige uke fant jeg det for godt å ta en tur til en gammel u-landskamerat og medkorrespondent, Tore Langhelle, Barcelona. Han studerer på Handelshøyskolen, og kommer til Kristiansand til høsten. Og for en tur, og for en by. Flott og flott. Det ble høy utenrikskorrespondent-humor-faktor. Og kaffe ble inntatt hyppig hver av de fem dagene i ferien. Med utekafeer på hver en plaza, og Starbucks' tilstedeværelse er det vel ingen som løfter noe videre på øyenbrynene for akkurat det. Apropos Starbucks. Min sommerfavoritt: Banana Frappucino (se bilde). Mmmmm.

Det ble i det hele tatt en ganske useriøs tur. Men med både kulturelle, sportslige og historiske innslag.
Park Guell, Casa Mila, Sagrada Familia (kjent park og kjente bygg tegnet av Gaudi) ble besøkt. Vi var på Camp Nou, verdens tredje største Stadion og Barcelonas hjemmebane og var også på lagets eget museum.
Vi var med på hyllningen av FC Barcelona som vant den spanske serien, bada i middelhavet, handla sko etc, spiste tapas, vandre opp og ned den berømte Ramblaen (Barcelonas Markens), det var som om det var 17. mai og handelens dag hele tiden, så mange folk var det der. Vi spiste også is og lunsjer og middager, vi lagde mat hjemme hos Tore sammen med hans internasjonale samboere og venner fra Tyskland, Nederland, Italia, Spania etc....

I det hele tatt en bra tur!!!

Her står jeg på verdens tredje største stadion med plass til 100.000 tilskuere og synger Startsangen for full hals.

1 Comments:

At juni 03, 2006, Blogger Eirik Fjeld said...

Hei Hans Erik,

blir misunnelig når jeg ser Nou Camp, skulle gitt mye for å ha vært der (en gang blir det nok!). Hadde ikke syngi Start-sangen dog... ;)

 

Legg inn en kommentar

<< Home