onsdag, november 16, 2005

Nhlangano vs Hirtshals

I serien om sammenlignbare byer skal vi i dag sammenligne Swazilands 4. stoerste by med Nord-Jyllands submetropol, Hirtshals. Denne vakre havnebyen i Danmark har de aller fleste nordmenn et forhold til. Ikke like mange har et forhold til Nhlangano, men de som har det har ofte et sterkt forhold.
Begge byene har en populaer slakter. Ingen av byene utstraaler et sterkt kall til langtidsopphold. Mens Hirtshals er en travel havneby, er Nhlangano en innlandsby langt fra hav, og egentlig noen vannkilder.

I Nhlangano er det et bygg som tilhoerer Maersk, med endel Maersk containere utenfor. Maersk staar ogsaa sterkt i Hirtshals, og jeg vil anta at det ofte er Maersk containere i byen.

Det er en golfbane i Nhlangano, Hirtshals kunne nok hatt en golfbane.

Det er et flott hotell i Nhlangano med basseng. I Hirtshals er det flere hoteller med bassenger. Disse er populaere. Hotellet i Nhlangano er ikke saerlig travelt.

2 Comments:

At november 17, 2005, Anonymous Anonym said...

Du glømte å nevna dei to gigantiske containarane med tomflaske som står på Color Lines ferjekai i Hirtshals. Det kan vel samenlignas med apeltizers i Nhlangano. Eller begravelsesbyråreklame som du finne i Nhlangano og ikkje i Hirtshals.

Moi

 
At november 19, 2005, Blogger kire snah said...

Ja, det er mye som ikke er nevt som kunnev vaert nevnt. For dere som har opplevd begge byene er det bare aa komme med innspill. Takk Hilde.
Ivar, kanskje fem aar i Hirts...nei Nhlan.....mmmhbvvfggdk. Var vanskelig den. Fem aar er lenge...

 

Legg inn en kommentar

<< Home